XX. Országos Evangélikus Hittanverseny

plakat-hittanverseny2011. április 8-án és 9-én került sor a XX. Országos Evangélikus Hittanverseny döntőjére és az ezzel egybekötött VI. Országos Evangélikus Gyereknapra Piliscsabán. A hagyományoknak megfelelően idén is két korosztályban várták a csapatokat (1-4. osztály, 5-8. osztály) és a gyülekezetek valamint az iskolák csapatai az elmúlt évekhez hasonlóan külön versenyeztek. Iskolánk csapata is bekerült a döntőbe és szép sikert ért el.

Iskolai felsős korcsoport végeredménye:

1. hely: Nyíregyháza: Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium 64,5p

2. hely: Budapest: Deák Téri Evangélikus Gimnázium 63p

3. hely: Orosháza: Székács József Evangélikus Óvoda és Általános Iskola és Gimnázium 60,5p

A versenyről Leitner Áron (8/8.) beszámolóját olvashatjátok.

2011.április 8-án iskolánk négy 8/8. osztályos tanulója (Gyebrószky Flóra, Kucsmár Vivien, Soltész Gábor és Leitner Áron) a XX. Országos Evangélikus Hittanverseny döntőjén vett részt felkészítő tanárával, Bozorády Zsuzsa tanárnővel.

Ezt megelőzően a Regionális versenyen második helyezést értünk el, így jutottunk be az országos döntőbe. Pénteken reggel 9 órakor indultunk az evangélikus nagytemplom mellől, és kora délután értünk Piliscsabára. Először elfoglaltuk a szobákat, majd az áhítatot követően megkezdődött a verseny.

A vetélkedő 8 helyszínen zajlott, többek között hegyen, az ebédlőben, sátorban, az udvaron…. A feladatok „játékosak” voltak, de mégis a kiadott tételekről szóltak: az előre kiadott témákat válogatott módszerekkel dolgoztuk fel. Az idei verseny témája a mesterségek és foglalkozások a Bibliában volt (pl.: Jeremiás a fazekasnál,(Jer. 18, 1-12) A magvető(Lk. 8, 4-15).

Versenyzés után megebédeltünk, utána szabad foglalkozás, és este még egy áhítat várt ránk. Szabad foglalkozás alatt lehetett játszani pl.: társasjáték, ping-pong, stb.

Másnap az 1-4. osztályosok versenyeztek délelőtt, majd délután a várva várt eredményhirdetés következett.

Mi gyűjtöttük össze a legtöbb pontot, tehát mi hoztuk el a „jubileumi aranyérmet”.

Izgalmas, tanulságos, hasznos és szórakoztató volt, szép eredménnyel és lelkileg feltöltődve térhettünk haza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük