Megszállott kossuthos testnevelők

kisspetho-600x400Kiss Zsolt részt vett a nordic walking világbajnokságon, Pethő Károly kerékpáros túrákat teljesít.

Joggal nevezhetjük megszállottnak a Nyíregyházi Evangélikus Kossith Lajos Gimnázium két testnevelőjét, Kiss Zsoltot és Pethő Károlyt, akik a szabadidejükből nem keveset áldoznak arra, hogy mindenfél tesljesítménytúrákat teljesítsenek. Újabban divatba jött a nordic walking, vagyis a síbottal a kézben sétálás, amelyben már világbajnokságot is rendeztek.

Az ausztriai Petzenben egyedüli magyarként Kiss Zsolt is ott volt a megmérettetésen, és mindkét versenyszámban teljesítette a távot. Az első napon félmaratoni penzum várt a tíz országból érkezett 130 versenyzőe viszonylag sík terepen, másnap „csak” 12,3 kilométert kellett leküzdenie a 73 indulónak – igaz ezer méteres szintkülönbséggel úgy, hogy a cél 1709 méter magasban volt. Kiss Zsoltot elsősorban a tapasztalatszerzés és a kalandvágy hajtotta, amikor elindult a viadalon, de láthatta: egyes nációk már igazán komolyan veszik ezt a sportot is.

Kollégája, Pethő Károly pedig akkor érzi igazán jól magát, ha nyeregbe pattanhat. Csak ebben az évben hat komoly kerékpáros túrát teljesített, ezek között volt a Balaton körüli kerekezés vagy éppen az az 1560 kilométerből álló etap, amelyet Németországban tudott le többedmagával, 17 nap alatt. Mindezekkel együtt Pethő Károly kerékpárja a 2011-es esztendőben már 5500 kilomért futott gazdája jóvoltából.

A testnevelők tehát a tanórákon kívül is igyekeznek példát mutatni az egészséges életmódból a gimnázium 570 diákja számára.

Forrás: SZON – Bodnár Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük