Szalay Sándor emléknap

111007_szalay_003Ezen a napon Szalay Sándorról emlékeztünk, hiszen ő maga iskolánk tanulója, édesapja iskolánk fizikatanára volt.

Az ő emlékére szerveződött meg ez a nap, amelyen számos előadó – köztük a mi diáktársaink: Bognár Tíbor, Fodor Renáta, Leitner Ivett, Lukács Roland, Spisák Dániel, Szikszai László, Takács Dániel és Vitai Róbert járult hozzá a nap eseményeinek változatosságához.

Hazai előadók mellett meghallgathattuk a Szalay Sándor által alapított ATOMKI egyik doktorandus hallgatójának, Angyal Anikónak a beszámolóját a saját kutatási területéről .

Gyönyörködhettünk a fizikai kísérletek szépségében és változatosságában Tófalusi Péter Ericson díjas középiskolai tanár, iskolánk volt fizikatanára irányítása mellett.

Dr. Kovách Ádám kutató / ATOMKI / – aki szintén a mis iskolánkban érettségizett sok-sok évvel ezelőtt, emlékbeszédet tartott az idén is megkoszorúzott emléktáblánál.

A délutáni eseményeket meghívott előadók és Tar Jánosné, iskolánk igazgatója színesítette. Igazgatónő elmesélte terveit a következő tanévtől a fizika orientációs osztály indításával kapcsolatban a Kossuthban.

Előadást tartott még Dr. Hadházy Tibor kandidátus, Dr. Kovács Zoltán kandidátus, a Nyíregyházi Főiskoláról, valamint Dr. Csige István atomfizikus és Dr. Egry Sándor egyetemi adjunktus a Debreceni Egyetemről.

Tartalmas, hasznos és emlékezetes napot tölthettünk el.

Leitner Áron

További képek itt»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük