“Beszélni nehéz”

beszelni_nehez2011. december 3-án, Péchy Blanka emléknapján rendezték meg „Beszélni nehéz” címmel azt az országos versenyt, melyen én is részt vettem a helyesírás kategóriában. A rendezvény házigazdája a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola volt, ahova Ács Lászlóné tanárnő kísért el.

A rangos versenyre a budapesti iskolák mellett Békéscsabáról és Miskolcról is érkeztek diákok. A nagy megmérettetést megnyitóünnepség előzte meg, melyen az Anyanyelvápoló Szövetséggel együtt megemlékeztünk a magyar nyelv fáradhatatlan gondozójáról, Deme Lászlóról.

A résztvevők olyan kategóriákban mérhették össze tudásukat, mint vers-és prózamondás, nyelvi csapatjátékok, kiejtésjelölés, szépkiejtés vagy helyesírás. Saját csoportomban tollbamondást kaptunk és egy nyelvtani feladatsort kellett megoldanunk.

Rövid megvendégelés és pihenés után eljött az eredményhirdetés ideje. A helyesírás kategóriában 1. helyezést értem el. Ajándékba oklevelet, Stilisztikai lexikont és az iskola nevével fémjelzett fehér esernyőt kaptam.

Örülök a lehetőségnek, hogy részt vehettem ezen a színvonalas rendezvényen. Ezúton is köszönöm Ács Lászlóné tanárnő felkészítését. Büszke vagyok arra, hogy képviselhettem iskolámat.

Kondor Boglárka 6/11.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük