Jankovics Marcell grafikáiból nyílt kiállítás iskolánkban

1209219_jankovics_001Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla- díjas művész grafikáiból nyílt kiállítás a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium 20-as tantermében. A képek a magyar irodalom egyik fontos művéből, Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményből készült animációs filmhez készültek. Az alkotó a forgatókönyvet 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött. A rajzfilmet 2011 végén mutatták be a mozik.

1209219_jankovics_008A kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Bozorády Ildikó iskolalelkész. Jankovics Marcell filmrendező művészetét Máté Zoltán, a gimnázium magyartanára, a Rákóczi Szövetség városi alelnöke méltatta. Az ember tragédiája című drámából részleteket adtak elő a Szent Imre Katolikus Gimnázium és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, akik egyben a Rákóczi Szövetség városi ifjúsági tagozatának tagjai is.

Az ember tragédiája alapmű, ismerete ajánlott minden művelt ember számára, érettségizőknek kötelező olvasmány. Az animációs film képeiből válogatott 30 darabos tárlat a keresztény szellemiséget hívatott képviselni.

A Keresztény Vándorkiállítás keretében iskolánkba érkezett kiállítás 2012.október 14-ig tekinthető meg a gimnázium 20-as tantermében, ahol előzetes egyeztetés alapján lehetőség nyílik rendhagyó irodalomóra megtartására is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Haizer Tiborné

no images were found

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük