Sulirádió

Minden Kossuth –diák ismeri a szerdai nagyszünetben megszólaló sulirádiót. ,, Mindig szól a zene, meg itt halljuk a fontosabb infókat .” idézem egyik diáktársam véleményét.

Ám azt kevesen tudják, hogy mennyi és milyen munka áll a mögött, hogy szólhasson, hogy zenélhessünk.

Először is elengedhetetlen egy megfelelő számítógépes berendezés. Ezután jönnek a diákok, akik Kecskemétiné Szilvási Zsuzsa tanárnő vezényletére készítik a riportokat, közlik a diákoknak szóló közérdekű információkat, és irányítják a műszaki részét, hogy egyáltalán hallható legyen mindenki számára.

Minden hétre újabb és újabb riporttémát kell kidolgozni, aminek elkészítésére egy hét áll rendelkezésre. Hírolvasónk és fő műsorvezetőnk Kondor Boglárka (6/10), de nem kikötött, hogy ki készíthet riportot. Minden héten más a napi szerkesztő, aki az információk mellett a kiválasztott témában beszélget a stúdióvendégekkel.

A műszaki oldal vezetője Nádasi Gábor. Nélküle nem sokra mennénk, ugyanis Ő ügyeskedik minden alkalommal a keverőpult mellett. Szeretjük a szerdát. A 3.óra után sietünk le a rádióba (hogy 1 perc se menjen kárba). Ilyenkor akkora a nyüzsgés, hogy bejutni nehéz abba a kis fülkébe. Ekkor ott van a napi szerkesztő, a riportalany, Gábor, és Zsuzsa tanárnő, aki utasításokkal lát el minket. Riport előtt-után zene, és ha lehetőség van rá, egy-két kérést is tudunk teljesíteni a közérdekű információk után. Ennyire elég 15 perc és a rádióban dolgozó diákok számára a 4. óráról való néhány perces késés. Az egy heti munka gyümölcse, a rádiózás öröme. Az egy hét pont elég a kényelmes felkészülésre, és az alanyok megkeresésére, ,, meginterjúvolására”.

Szerencsés ,,rádiós helyzetben” mondhatjuk magunkat, ugyanis nagyon kevés iskolában van rendszeres adás. Sokszor mondják nekünk a többiek, és persze mi is szeretnénk, ha többször menne a rádió, de már megértettük, hogy nem az ész nélküli zenélés cél. A tartalommal való megtöltés pedig nem is olyan könnyű.

Reméljük, hogy munkánk nem csak nekünk, de a diákoknak és a tanároknak is örömet szerez.

Oláh Zsuzsa 8/10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük