Szalagavató a Kossuthban

Iskolánkban nemrégiben zajlott le a szalagavató. A gimnáziumi évekről és az itt szerzett emlékekről beszélgettem Oláh Júliával, 8/12. osztályos végzős diákkal.

– Julcsi, te hat évvel ezelőtt kerültél ebbe az iskolába. Mi alapján választottad a gimnáziumunkat?

– Elsősorban a vallásos nevelés miatt. A gazdálkodás tantárgy is nagyon érdekelt, ezért esett a döntésem a Kossuthra, mivel 6 osztályos képzésben ez az iskola nyújtott számomra megfelelő feltételeket a tantárgy elsajátítására.

– Mik azok a dolgok, amelyekre mindig emlékezni fogsz, melyek később hiányozhatnak?

– Első sorban személyek jutnak eszembe, akiket itt megismerhettem. Ezalatt nemcsak a barátaimat értem, hanem a tanáraimat is. Jó néhány olyan emberrel találkoztam itt, akik nélkül nem az lennék ma, aki vagyok. Mivel én kollégista vagyok, a szüleim nem mindig voltak mellettem a nehéz helyzetekben, de mindig volt kihez fordulnom, ha néhány jó szóra vagy bíztatásra vágytam. Ezekre a pillanatokra és beszélgetésekre mindig emlékezni fogok és a lelki napok is hasonló élményt nyújtottak.

– Mit jelent számodra a szalagavató?

– A készülődés elején még sok konfliktus okát jelentette, de a próbák során csak még jobban összekovácsolódott az osztályunk. A maturandusok nagyon várták ezt a pillanatot ( ez látszott is), hiszen mindenki jócskán kitett magáért.

– Ez az időszak általában mindenki életében egy fordulópont. Te ezt hogyan éled meg?

– Bizonyos szempontból fordulópontnak éltem meg, mert már egyre jobban közeledik az érettségi, ami egy gimnazista életében nagy kihívás. Engem nagy örömmel töltött el, hogy 1,5 hónapos kemény próbák után a színpadon, a tanáraink és szüleink előtt megmutathattuk, hogy mire vagyunk képesek. Számomra a tanárokkal eltöltött közös vacsora is nagy élmény volt, hiszen itt már egy kicsit felnőttnek érezhettem magam.

– Az érettségi után hol és milyen téren szeretnéd folytatni tanulmányaidat?

– Mindenképpen valamilyen humán segítő szakra szeretnék menni, ahol az embertársaim segítségére lehetek, de másfajta pályától sem zárkózok el. Hiszek abban, hogy Isten arra vezet, amerre mennem kell, még ha néha csalódások árán is. Nem ragaszkodom semmilyen szakhoz sem, de álmaim vannak, amiket remélem, hogy meg tudok valósítani.

– Van-e valamilyen üzeneted a fiatalabb diákok számára?

– Igen. Egy kicsit tanuljanak meg jobban odafigyelni egymásra és minél céltudatosabbnak lenni a jövőjüket illetően. Az egyik kedvenc idézetemet pedig útravalónak szeretném adni a fiatalabb diákok számára: „Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt.” /Akhilleusz Tatiosz/

Kondor Boglárka 6/10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük