Tehetséggel az újrakezdésért

2010. október 4-én 12 óra 10 perckor történt meg a katasztrófa, mindenféle előjel nélkül: a MAL Zrt ajkai timföldgyárának kolontári vörösiszap-tározóját tartó gát, átszakadt. Pillanatok alatt öntötte el Devecser, Kolontár Somlóvásárhely, Tüskevár, Apácatorna és Kisberzseny házait az erősen lúgos, maró vörösiszap. Akiknek mindenük odaveszett a rajtuk lévő ruhától kezdve az otthonukig, azokon próbáltunk segíteni.

Iskolánk és a nyíregyházi Evangélikus Általános Iskola tehetséges diákjai léptek fel 2010. november 15-én délután rendezett segélykoncerten a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében. A diákoknak délután 14 órától, a felnőtteknek 17 órától kezdődött a rendezvény.

Minden korosztályból voltak tehetséges fellépők az általános iskola 2. osztályától egészen az érettségi előtt álló, már szinte felnőtt diákokig. Láthattunk és hallhattunk szép szavalatokat, énekeket: népi és modern dalokkal egyaránt, valamint hangszeres játékokat is. A segélykoncert belépőiből befolyó összes pénzt- mely kis híján háromszázezer forint- a károsultaknak ajánlotta fel iskolánk.

Bár tudjuk, hogy a károk mértékéhez képest nem nagy összeg, de eddig is érkezett sok felajánlás a károsultaknak, és reméljük, hogy ezután is sokan segítenek majd azokon, akiknek igazán szükségük van rá.

Oláh Zsuzsa 8/10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük