Keresztény Ifjúsági Találkozó

2011. március 18-án került sor a debreceni Szent József Gimnáziumban a Keresztény Ifjúsági Találkozóra. Az alkalom mottója Kempis Tamás örökérvényű gondolata volt: „A szeretet futván fut, örül, szalad és fel nem tartóztatható. Mindent elhagy, hogy mindent elnyerjen.”

2011-ben a Keresztény-Keresztyén Ifjúsági Találkozónak a debreceni Szent József Gimnázium és Kollégium adott otthont. A házigazdákkal együtt tíz felekezeti középiskola, a Debreceni Református Kollégium, a Református Kollégium Dóczy Gedeon Gimnáziuma, a nagyecsedi Báthory István Gimnázium, a nagyváradi Don Orione Líceum, a hajdúdorogi Szent Bazil Görög Katolikus Gimnázium, a debreceni Svetits Gimnázium, a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium és a kisvárdai Szent László Szakközépiskola, a Nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, diákjai és tanárai ünnepeltek együtt. A nap vezérfonala a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család éve 2011 rendezvénysorozathoz kapcsolódott, hisz a tanulmányi versenyek témakörei a családdal kapcsolatos témákat, kérdéseket dolgoztak fel.

Mindegyik iskola a rendezvény mottójául választott rövid színpadi előadással készült, illetve a tanulmányi versenyek szekcióiban (történelem, angol, német, francia nyelv, matematika, fizika, földrajz, hittan) tudásukat mérhették össze, illetve versmondás, rajz és fotó, népdaléneklés, íjászat, elsősegélynyújtás versenyeket is rendeztek.

A iskolánk tanulóinak eredményei:

Kovács Péter Tibor 8/7. angol nyelv II. kategóriában elért II. helyezés
Gaál Eszter 8/11. egyéni népdaléneklés kategóriában elért I. helyezés
Kőrösi-Szabó Eszter 4/11. egyéni népdaléneklés kategóriában elért III. helyezés
Fodor Renáta 6/10. francia nyelv kategóriában elért I. helyezés
Fodor Dávid Tibor 8/7. hittan I. kategóriában elért III. helyezés
Borvíz Attila 8/7. hittan I. kategóriában elért III. helyezés
Tomasovszki Csilla 4/9. német nyelv kategóriában elért II. helyezés
Leitner Ivett 8/11. rajz és fotó kategóriában elért II. helyezés
Kovács Zsanett Rita 4/10. rajz és fotó kategóriában elért III. helyezés
Varga Melinda 8/11. versmondó kategóriában elért II. helyezés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük