Anatómiától a laboratóriumig

Április 20-án a 11. évfolyam biológia és fizika fakultációs csoportjai néhány érdeklődő diákkal és a 8/11. osztállyal kiegészülve útnak indultak Budapestre.

Háromórányi utazást követően Pénzesné Fekete Henriett tanárnő, Leitner Lászlóné tanárnő és Pócsik Csabáné tanárnő kíséretében elindultak az Anatómia Múzeumba. Legtöbben izgatottan vártuk, hogy betekintést nyerjünk a rendhagyó intézményben, mely azért bizonyult számunkra különlegesnek, mert hajdan élő emberek tartósított testrészeit láthattuk, s ez által kerülhettünk közelebb a biológia tudományához.

A csoportkép elkészítése után következő állomásunk a Fasori Evangélikus Gimnázium volt. Itt két külön laborban dolgozhatott a biológiás és fizikás csoport. Én néhány társammal együtt az előbbi tantárgyat képviseltem. Három kísérletet végezhettünk el. Foglalkoztunk kratográfiával, és megvizsgáltuk az epe szerepét, valamint a kataláz enzim reakcióját. Utóbbinál azt is megállapítottuk, hogy milyen hatással van a szubsztrát koncentrációja a reakciósebességre.

A hosszú úttal, a szoros időbeosztással és az érdekes programokkal sajnos hamar elszaladt a nap, ennek ellenére azonban nagyszerűen éreztük magunkat, nem beszélve az utazás alatti hangulatról. Ezúton is köszönjük tanárainknak ezt az életre szóló élményt, melynek hála rengeteg tapasztalattal gazdagodhattunk.

Kondor Bogárka 6/11.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük