Közösségépítő táborban a Kossuth-diákok

12_verebtabor_098A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium ebben a tanévben is verébtáborba várta az iskola új diákjait. A bejövő osztályok (8/5,4/9 és 5/9.) tanulói, közel 50 diák osztályfőnökeikkel és az iskolalelkésszel három napot töltöttek Bodrogkeresztúron.

2012. augusztus 30-án kíváncsi diákok és szülők lepték el a gimnázium udvarát. Izgatottan ismerkedtek az új osztály- és iskolatársakkal mielőtt felszálltak a Bodrogkeresztúr felé induló buszra. A 8/5. osztályosok voltak a legtöbben, akiket Máté Zoltán osztályfőnök köszöntött, majd a 4/9./9. és osztály is megismerhette a leendő osztályfőnököket, Buss Kornélia tanárnőt és Kerekes Attila tanár urat. A csomagok bepakolása és a helyek elfoglalás után a csoport Tokaj felé vette az irányt, ahol a híres Kopasz-hegy megmászása tette próbára a rekkenő hőségben a diákokat. Mindenkinek sikerült feljutni a csúcsra, bár néhányan nagyon megküzdöttek a szintkülönbséggel.

A túra után Tokaj főterén pihent meg a csapat, majd elindult Bodrogkeresztúr felé a szállásra.

12_verebtabor_106A nyíregyházi Emmaus Szeretotthon Betlehem Pihenőházában már vártak bennünket. A szobák elfoglalása után Bozorády Ildikó iskolalelkész köszöntötte a diákokat, majd Máté Zoltán tanár úr mutatta be az idén jubileumát ünneplő gimnáziumot, majd a diákok osztályfőnöki órákon beszélgethettek osztályfőnökeikkel és meg ismerhették jobban egymást. A vacsora után a gyülekezeti teremben közös énektanulás és áhítat zárta a napot. Itt a nyíregyházi Emmaus gyülekezet zenekara szolgált és segítette az ifjúsági énekek tanulását.

12_verebtabor_091Másnap a reggeli után újabb osztályfőnöki órák vártak a diákokra, majd Mogyoróska felé indultunk túrázni. A regéci várhegy meghódítása várt a verebekre, bár már akadtak olyanok is, akik a tokaji túra után nem vállalták be a hegy megmászását. Akik végigcsinálták, azok felejthetetlen élményt szereztek, ugyanis a hajdani Rákóczi vár romjaihoz felkapaszkodva páratlan panoráma fogadta őket: a Zempléni hegység vonulatait csodálhatták meg. Visszaérve a szállásunkra a finom vacsora elfogyasztása után meglepetésvendégeket érkeztek a táborba: Tar Jánosné igazgatónő és Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna igazgatóhelyettes üdvözölte az iskola új diákjait, akik a táborban tanult ifjúsági énekkel kedveskedtek a vendégeknek. A második estét Zsarnai Krisztián esperes és felesége, Zsarnainé Urbán Nóra koncertje és áhítata koronázta meg. Az esperes úr röviden bemutatta az evangélikus vallást és egyházat.

Az áhítat után egy fergeteges karaoke parti következett, végül az érdeklődők még egy filmet is megnézhettek.

A tábor utolsó napján Máté Zoltán mutatta be az iskola házirendjét a diákoknak, majd kiscsoportos beszélgetések, sportprogramok várták a kis- és nagy diákokat. Bozorády András záró áhítata után fájó szívvel, de búcsúzni kellett a Betlehem Pihenőház két kedves munkatársától, mert indulni kellett vissza Nyíregyházára. A hazafelé vezető úton még a Szabolcs község két csodáját, a szabolcsi földvárat és az Árpád-korból származó református templomot, ahol egy rendhagyó történelem órával zárult a közösségépítő tábor.

További képek»

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük